Per convenciment

Cerdanyola FC: Avilés, Pitu, Victor Durán, Aitor, Raúl Barriendos, Juli, Daisuke, Jota, Javi Sánchez (Eric Blasco, 72′), Oriol Molins, Diego (Roger, 76′).

CE Sabadell ‘B’: Sergio, Diego, Español, Estellés, Ñito, Josep, Joel, Marc (Jadir, 79′), Civil, Max, Cesc (Peña, 46′; Luque, 53′).

Gols: 1-0, Oriol Molins (10’); 1-1, Max (18’); 2-1, Jota (53’); 2-2, Josep (93’).

Àrbitre: Vicente Alexandre Muñoz Baquero (comitè Vallès Occidental). Ha amonestat els locals Jota i Juli, i els visitants Estellés i Josep.

Estadi: Municipal Les Fontetes.

El filial del Centre d’Esports Sabadell ha tornat a escriure un capítol heroic en una temporada històrica. Tot i arribar al derbi vallesà contra el Cerdanyola amb nombroses baixes en defensa, els homes de José Solivelles han donat la millor versió en atac i han pogut salvar un punt d’aquells que només arriba quan creus en el que fas. Josep, aprofitant en el darrer segon una sèrie de rebots a l’àrea petita, ha fet pujar el 2-2 al marcador en un partit on Cesc i Peña han hagut de ser substituïts per lesió i on ha debutat el cinquè juvenil de la temporada: Luque.

Conscients de les baixes que tenia en defensa el filial arlequinat, amb Ñito i Español reconvertits com a central i lateral esquerre respectivament, el Cerdanyola ha sortit amb la idea de pressionar la sortida de pilota del ‘B’. Després d’un parell de tímids avisos de Civil, els de Toni Carrillo han colpejat primer a la sortida d’un córner. Oriol Molins ha aprofitat una primera rematada de cap per enviar la pilota al fons de la xarxa.

El Sabadell ‘B’ ha estat pacient, esperant per agafar a contrapeu el seu rival amb espais a la contra. Vuit minuts després del gol del Cerdanyola, ha arribat l’empat. El porter local Avilés ha tapat la rematada de Cesc després d’una internada per banda esquerra però Max, més ben col·locat que ningú, ha enganxat aquesta pilota morta per fer pujar l’empat al marcador.

El guió ha variat de mica en mica amb el pas dels minuts. El Cerdanyola, que ha tingut un parell d’arribades de perill, ha anat reculant i els de Solivelles s’han trobat cada cop més còmodes. Abans del descans podria haver arribat un segon gol dels arlequinats. Joel ha retallat a l’interior de l’àrea i Avilés ha tret una mà miraculosa per salvar la diana de l’atacant del Sabadell.

A partir d’aquí, infortunis. Peña, que havia entrat a la mitja part en el lloc del lesionat Cesc, només ha durat set minuts sobre el terreny de joc i ha hagut de marxar sense poder posar el peu a terra i amb el genoll molt adolorit. Aquest moment en què el filial reubicava posicions l’ha sabut interpretar el Cerdanyola marcant el segon. Jota ha enviat una rematada de cap mossegada al fons de la xarxa entrant pel pal que havia quedat orfe amb la lesió del lateral esquerre.

El Sabadell ‘B’ no ha abaixat els braços i ha intensificat el seu domini. Xavi Civil, molt actiu en atac, ha tingut dues bones ocasions per tornar a posar la igualada en el marcador. En la primera, el porter local ha salvat el gol ‘in extremis’ quan la pilota ja es colava per sota de les seves cames. El Cerdanyola també ha tingut una bona ocasió per sentenciar el partit a la contra però Oriol Molins, tot sol davant Sergio, no ha tingut el mateix encert a la primera part.

I el filial no perdona. En l’última acció del partit ha arribat la tan merescuda recompensa per haver plantat cara a les adversitats. Després d’una sèrie de rebots interminables a la sortida d’un córner, Josep ha posat la punta de la bota a l’àrea petita per rescatar un punt i que la banqueta arlequinada embogís d’alegria.

Per posar un petit però a la jornada, els rivals més immediats a la classificació no han fallat i el filial cau a la sisena posició. A cinc jornades per acabar la lliga, el Sabadell ‘B’ ja suma 55 punts i la setmana que ve rebrà al Pepín Valls un Ascó que no es juga pràcticament res.

Imatge: Roger Benet.